Kidspreventieplan

Graag willen wij u nader informeren omtrent ons kidspreventieplan. Het doel van het plan is meer aan voorlichting en preventie te doen om op die manier de kans op gaatjes in het gebit van uw kind te verkleinen. Wat is er mooier dan een gaaf gebit? Tevens is het belangrijk om tijdig op de hoogte te zijn bijvoorbeeld van de schade die bepaalde voedingsmiddelen kunnen toebrengen aan het glazuur, de zogenaamde tanderosie. Voorkomen is in dit geval echt beter dan genezen. Glazuur dat weg is, komt namelijk nooit meer terug.

tandarts zwolle one4design 011 1Hiervoor hebben wij een plan opgesteld voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Zeker in de eerste levensfase heeft u als ouder de touwtjes in handen. Naarmate kinderen ouder worden is het de bedoeling dat zij het verzorgen van hun gebit van u overnemen. Daarvoor hebben zij kennis en vaardigheden nodig om dit goed te doen. Wij willen u daarbij graag helpen door ervoor te zorgen dat u en uw kinderen regelmatig voorzien worden van de benodigde kennis. Tevens willen wij de kinderen ondersteunen door ze hulp te bieden bij de vaardigheden die nodig zijn om hun gebit goed te onderhouden. Ook als kinderen onder behandeling zijn van een orthodontist, kunnen wij ze hulp bieden en advies geven bij het onderhouden van hun gebit.

Wij introduceren hiervoor de VIP behandeling. Dit is een extra behandeling naast de gewone periodieke controle waarbij we extra tijd reserveren voor het geven van voorlichting en instructie voor uw kinderen. VIP staat voor Verzorging, Instructie en Preventie. De kosten van de behandeling van uw kinderen voor dit plan vallen onder de basisverzekering en worden dus ook geheel vergoed.

Lees ook de nieuwsbrief over het kidspreventieplan